miercuri, 26 mai 2010

Proiectele Filialei Sector 6 in 2009

http://www.crucearosie6.ro

Program de prim ajutor

In 3 din parcurile Bucurestiului (Cismigiu, Tineretului, Carol) si in strandul Crangasi voluntarii filialei noastre au acordat primul ajutor timp de 3 luni, din 1 iunie pana 31august intr-un program desfasurat cu sprijinul ALPA Bucuresti.

Program de instruire in primul ajutor a voluntarilor

Programul se desfasoara permanent, filiala avand cursuri de pregatire pentru noii voluntari din doua in doua luni.

Program de pregatire a Detasamentului de Interventie in Situatii de Urgenta (DISU). Membrii detasamentului sunt voluntari instruiti sa acorde primul ajutor si care isi exprima interesul si disponibilitatea de a face parte din DISU. In 2009 membrii detasamentului nostru au ocupat locul 8 la Competitia Nationala a echipelor de prim ajutor din cadrul DISU. In afara pregatirii constante pe care fiecare capitan de echipaj o face cu echipajul lui, membrii detasamentului se antreneaza facand voluntariat in cadrul Sectiilor de Primiri Urgente ale spitalelor Grigore Alexandrescu si Elias. Aici voluntarii D.I.S.U. au invatat sa intervina la: stop cardio-respirator, accidente auto, politraume, come de diferite etiologii, infarcte acute de miocard, accidente ischemice vasculare, crize comitiale (epilepsie). Au deprins folosirea aparatelor de EKG, defibrilare, gulere cervicale profesionale, folosirea targilor rigide lopata si tip AMBU si atelelor vacuumate, monitorizarea pacientilor si anuntarea medicului in caz de agravarea starii pacientului, suport psihologic si transportul intraspitalicesc al pacientului.

Prim ajutor si ridicare de corturi la Sf. Parascheva Iasi

In luna octombrie cu ocazia pelerinajului de Sfanta Parascheva in Iasi, un echipaj al Detasamentului de Interventii in Situatii de Urgenta a acordat primul ajutor impreuna cu Crucea Rosie filiala Iasi, ajutand la amenajarea si ridicarea posturilor de prim ajutor, intervenind pe perioada pelerinajului la un numar de 220 cazuri, 40 dintre acestea fiind grave, au fost directionate in colaborare cu serviciul de ambulanta judetean Iasi catre spitalele din zona.

O parte din echipa mixta care a asigurat primul ajutor la Cabinetul Medical ridicat pe perioada sarbatorii Sf. Paraschieva de catre A..M.F.O.R. (Asociatia Medicilor de Familie Ortodocsi Romani)

Interventie la o persoana cu suspiciune de avort spontan

Interventii din cadrul Competitiei Nationale de Prim Ajutor 2009

Program social – Banca de Alimente – in parteneriat cu Carrefour si Mega Image.

Beneficiarii au fost 200 de persoane cu venituri foarte mici identificare cu ajutorul DGASPC Sector 6 Bucuresti. Ajutorul a constat intr-un pachet alimentar de 12 kg pe care l-au primit in urma efectuarii unei anchete sociale. Programul s-a desfasurat in lunile octombrie, noiembrie, decembrie.

Proiectul De la copii pentru copii

Copiii din 7 gradinite particulare din sectorul 6 au donat hainute si jucarii noi sau in stare foarte buna. Beneficiarii acestor donatii au fost 60 de copii din comunitate, proveniti din familii cu venituri foarte mici sau fara venituri, familii monoparentale sau copii cu nevoi speciale si fara posibilitati. Proiectul s-a desfasurat in lunile noiembrie si decembrie.

Voluntari la distributia de jucarii si hainute in cadrul proiectului “De la copii pentru copii”

Niciun comentariu: