joi, 11 octombrie 2012

Tinerii, actori ai schimbării - Tabăra națională de valori umanitare din 2012



În perioada 26-31 august 2012 a avut loc tabăra Crucii Roșii dedicată voluntarilor animatori în proiectul Tinerii - actori ai schimbării, în județul Covasna la Centrul de Agrement Pădureni
 
Voluntarii au beneficiat de Training pentru peer education pe metodologia Youth as Agents of Behavioral Change susținut de traineri internaționali YABC de la Federația Internațională a Societăților de Cruce/Semilună Roșie. 
 
Din partea Filialei Sector 6 au participat 8 voluntari animatori și Coordonatorul proiectului pentru Sector 6, Cristi Lavric. 

Unul dintre voluntari, Andreea Dumitroaie a colectat pentru cei ce nu au avut posibilitatea să participe câteva testimoniale ale participanților. Lecturare plăcută!
 
"În primul rând, mi-a plăcut în mod special atmosfera din tabără, care m-a făcut să mă simt ca și cum aș cunoaște toată lumea de acolo de luni bune sau chiar ani. Pentru mine tabăra 'YABC' a însemnat o ocazie unică de a mă cunoaște mai bine și de a conștientiza cât de important este rolul meu în cercul meu de prieteni, în societate, dar mai ales în cadrul Crucii Roșii. De asemenea, a fost o ocazie de a-mi face prieteni noi cu care într-adevăr am despre ce vorbi. Pentru a concluziona totul, o să folosesc cuvintele pe care le-a spus una dintre colegele noastre după ce ne-am întors din tabăra: "Tabăra m-a făcut să mă reîndrăgostesc de Crucea Roșie". Cred că toți cei care am fost în tabăra ne regăsim în aceste cuvinte, mai mult sau mai puțin..."


"În mintea mea s-au așternut multe amintiri plăcute legate de tabăra YABC, mai ales când îmi strâng pleoapele cu putere, surprind chipurile atâtor oameni frumoși, profunzi, deosebiți, care mi-au oferit un zâmbet cald și primitor în orice clipă. A fost într-adevar o experiență copleșitoare, încărcată de sentimente noi."

"Tabăra YABC a însemnat pentru mine o adevărată experiență. Am întâlnit în tabăra tot ce aveam nevoie ca să devin o persoană mult mai bună și mult mai răbdătoare. Am întâlnit o mulțime de oameni frumoși, inteligenți și cu un suflet deosebit. În cele 6 zile în care am stat acolo am fost înconjurată de voie bună, prietenie, grijă, zâmbete și multă multă bunătate. Să stai o săptămână alături de niște persoane deosebite e ceva fantastic. Am avut parte de experiențe noi. Totodata am muncit foarte mult, au fost zile pline în care nu prea am știut ce este pauza, Am învățat foarte multe lucruri noi și nu doar cum să fim niște buni "tineri actori ai schimbării" și cum să fim noi înșine persoane mai tolerante și să promovăm pacea. Am avut parte de niște traineri extraordinari ajutându-ne ca procesul de învățare să fie unul foarte plăcut! Mă bucur că am avut parte de o asemenea experiența." 

"A fost o tabără interactivă, educativă, o experiență ce merită trăită!"

"Tabăra YABC a fost o tabără excepțională. Am învățat foarte multe. Am avut noroc de traineri care au fost foarte buni. Grupul cu care am fost în tabără a fost de asemenea minunat și foarte vesel."

Vă mulțumim tuturor!