vineri, 4 ianuarie 2013

Testimonial privind tabăra Tinerii Actori ai Schimbării din noiembrie-decembrie 2012


Curcea Roșie Sector 6 a contribuit la desfășurarea unei noi tabere ”Tinerii - actori ai schimbarii” organizate de Sediul Central al Crucii Roșii în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2012. Unul din voluntarii pregatiți în tabăra din august 2012 a transmis mai departe ceea ce a învățat altor voluntari ai filialelor din țară ce au participat în tabăra de la finalul anului. 
Iată ce ne spune Andreea Dumitroae: 
”În ziua de 29 noiembrie am ajuns în tabăra "Tinerii Actori ai Schimbării" cu rolul de trainer. Cele 3 zile petrecute alături de participanți au fost minunate. Am trăit experiențe noi ca cea de trainer. A fost o provocare destul de mare pentru mine, pe care sper că am trecut-o cu bine. Zic asta pentru că sunt o persoană destul de emotivă și timidă uneori. În prima mea zi de tabără am avut 3 exerciții; două dintre ele au fost să ofer sfaturi atunci când vine vorba de ținerea unui discurs sau vorbitul în public și despre moderarea unei acțiuni/ore/exercițiu. Iar cel de al 3-lea a constat în familiarizarea participanților cu ce înseamnă acest proiect "Tinerii Actori ai Schimbării" și la ce se vrea să se ajungă cu el. În cea de a 2-a zi am ajutat participanții să își îmbunătățească modul în care se prezintă în fața elevilor și să conștientizeze punctele la care mai au de lucrat sau care au fost grozave și trebuie păstrate. Iar cea de a 3-a zi a fost cea de final, în care am livrat ultimele explicații și îndrumari, urmând festivitatea de incheiere.
Când vine vorba despre mine și participanți, le-am dat curaj să creadă în schimbare, în ei și în cei din jur; să fie conștienți că schimbarea începe cu ei.
Cred cu tărie că mesajul taberei a ajuns la participanți, volumul de informații fiind foarte mare și foarte puternic din punct de vedere emoțional.”