vineri, 25 martie 2011

Actrita Maria Dinulescu sustine invatarea primului ajutor

Maria Dinulescu, cea mai buna actrita la Festivalul de film din Tesalonic in 2008 si la Festivalul de film independent din Buenos Aires din 2009 a invatat sa acorde primul ajutor de baza in luna ianuarie 2011 la Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 6 Bucuresti. Instructor de prim ajutor i-a fost Mihai Chitanu, voluntar al Crucii Rosii Sector 6.

Ieri, 24.03.2011 Maria Dinulescu a prezentat jurnalistilor si vedetelor prezente la Conferinta de presa a Crucii Rosii Romane despre "Sistemul national standardizat in prim ajutor de baza al Crucii Rosii Romane" importanta invatarii acordarii de prim ajutor de baza.

Actrita indeamna toata populatia Romaniei sa urmeze aceste cursuri de prim ajutor, indiferent de pregatirea lor profesionala, fiindu-le utile in primul rand pentru ei insisi si apoi pentru cei de langa ei.

Maria Dinulescu a ales sa participe la cursurile de prim ajutor ale Crucii Rosii Romane inainte de promovarea acestora, tocmai datorita motivatiei personale.

Citam mesajul actritei de pe blog:
"Va spuneam cu cateva saptamani in urma ca am absolvit la Crucea Rosie un curs de prim ajutor.
M-am aflat de multe ori in momente de "viata sau moarte", fie ca am fost accidentata sau aproape de inec, fie ca am vazut in fata mea cum au fost raniti oameni. Datorita acestor experiente am decis ca este foarte important sa invat pasii corecti pe care trebuie sa ii fac atunci cand cineva este in pericol, dar foarte mult am invatat si despre ajutorul pe care trebuie sa il accept de la cel care il ofera in momentul de criza.
Una peste alta INFORMATIA ESTE VITALA!!
"

De asemenea, puteti urmari invitatia ei de a invata cum sa acordati primul ajutor, in cadrul emisiunii Acces Direct de pe Antena 1:

http://accesdirect.a1.ro/invitati/Maria-Dinulescu-tehnici-de-resuscitare_5443.html

Unul din instructorii de prim ajutor ai Crucii Rosii Sector 6, Alexandru Moruz a fost invitat alaturi de Maria Dinulescu in cadrul emisiunii Acces Direct de ieri 24.03.2011 pentru a sustine importanta acestor cunostinte. Mesajul lor, ca si al intregii Crucii Rosii Romane este "A sti sau a nu fi!"

Mentionam ca datorita Proiectului national standardizat in prim ajutor de baza al Crucii Rosii Romane toate cele 47 de Filiale de Cruce Rosie din Romania organizeaza cursuri de prim ajutor de baza recunoscute la nivel international.

Acest proiect a fost finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.
Pentru a va inscrie la un curs de prim ajutor standardizat organizat de Crucea Rosie Romana, alegeti de aici filiala cea mai apropiata de dumneavoastra.

Nu uitati:
A sti sau a nu fi!