joi, 5 decembrie 2002

1 Decembrie 2002 : Comemorare Ziua Internationala de lupta impotriva HIV - SIDA

1 Decembrie
Ziua internationala de lupta impotriva HIV / SIDA


  • In data de 01.12.2002 voluntarii filialei de Cruce Rosie Sector 6 au distribuit pliante si prezervative trecatorilor din Sectorul 6. Au facut acest lucru pentru a constientiza populatia despre riscurile la care se expun daca au contacte sexuale neprotejate.
  • SIDA (Syndrome d'Immunodéficitaire Acquis - in limba franceza) sau AIDS (Acquired Immunodeficiency Syndrome in limba engleza) este Sindromul Imunodeficienţei Dobândite, boala fiind stadiul final al infecţiei provocate de virusul HIV (Human Immunodeficiency Virus) care afectează sistemul imunitar al organismului uman. Pentru această boala nu exista deocamdata un medicament sau vaccin si de aceea protecţia este singura cale de combatere a bolii care provoaca in proportie de 100% moartea.
  • In 1988 Organizatia Mondiala a Sanatatii a conchis ca amploarea pe care aceasta boala a luat-o trebuie luata in serios si combatuta prin toate mijloacele existente. De aceea s-a luat hotarât crearea unei Zile Mondiale consacrate luptei impotriva SIDA : 1 Decembrie.












Voluntarii implicati in aceasta actiune