sâmbătă, 12 iunie 2010

Fotografii din cadrul activitatilor Filialei Sector 6 Bucuresti pot fi vizualizate in noul cont Flickr: crucearosie6

Crucea Rosie Romana Filiala Sector 6 Bucuresti prezinta fotografii din cadrul activitatilor desfasurate incepand cu anul 2009, in contul Flickr: crucearosie6

La acest link, puteti vizualiza fotografiile si pe categorii(Sets), precum si detalii pentru unele dintre acestea.(Show Info)

Vizionare plăcută!

miercuri, 26 mai 2010

Curs de prim ajutor pentru ziaristi in cadrul proiectului finantat de MATRA-KAP

http://www.crucearosie6.ro

Prahova: Curs adresat jurnaliştilor privind acordarea primului ajutor



Azuga, 23 mai /Agerpres/ - Crucea Roşie Română - Filiala Sector 6 Bucureşti a organizat, în zilele de 22 şi 23 mai, la Azuga, un curs de pregătire în acordarea primului ajutor premedical.

Adresat jurnaliştilor, dar şi susţinătorilor Crucii Roşii, cursul de prim ajutor a avut o durată de douăsprezece ore şi s-a finalizat cu un examen. Cei care au trecut testul au primit certificat de absolvire.

Cursanţii au fost învăţaţi să acţioneze în caz de pierderea cunoştinţei, stop cardio-respirator, hemoragii, luxaţii, entorse, arsuri, înec etc.

"Scopul cursului, printre altele, este să informăm cetăţenii asupra a ceea ce pot să facă într-o situaţie de urgenţă", a declarat Sabina Ioniţă, coordonator adjunct al Detaşamentului de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă al Filialei Sector 6 a Crucii Roşii Române.

Potrivit acesteia, cursul îşi propune şi să "demonteze mituri" legate de acordarea primului ajutor şi să-i facă pe oameni să ajute cât mai eficient.

"În primul rând, aş vrea să vorbesc despre intoxicaţii, despre otrăvirea cu ciuperci. Nu este bine să se administreze niciun fel de lichid, nici măcar lapte sau apă, e bine să duceţi pacientul de urgenţă la spital", a spus Sabina Ioniţă.

Ea a menţionat că un alt mit este legat de convulsii. "Când un om are o criză convulsivă să nu-i muşcaţi degetele, să nu-i băgaţi degetele în gură ca să-i ţineţi limba, pentru că nu se va întâmpla nimic, va avea o simplă muşcătură, nu-şi va înghiţi limba în timpul crizelor convulsive", a arătat Ioniţă.

La rândul său, Ana Pop, voluntar la Filiala Sector 6 a Crucii Roşii şi manager voluntar al proiectului "Dezvoltarea voluntariatului - o investiţie pe termen lung", în cadrul căruia s-a desfăşurat cursul, a explicat de ce acesta s-a adresat în special ziariştilor.

"Ne-am gândit să chemăm mai ales jurnalişti ca să facem cumva să se transmită şi mai departe decât cercul nostru, al voluntarilor Crucii Roşii, faptul că se fac cursuri de prim ajutor şi că e bine ca oamenii în general să ştie să acorde primul ajutor, pentru că salvează vieţi", a declarat Ana Pop.

Ea a precizat că proiectul în sine urmăreşte a întări capacitatea filialei, formându-i pe voluntari în ariile mandatului Crucii Roşii.

"În cadrul proiectului (...) s-au ţinut cinci cursuri pe cinci teme principale pe mandatul Crucii Roşii, acesta e al şaselea, pentru că repetă cursul de prim ajutor. (...) Acest pachet de cinci cursuri l-am transmis pe un CD tuturor filialelor, evident, cu un chestionar de evaluare şi să spună ce ar folosi în ideea ca toţi voluntarii - cei 10.000 de voluntari ai Crucii Roşii din toată ţara - să aibă formare de bază unitară, standardizată", a mai spus Ana Pop.

Cursul de pregătire în acordarea primului ajutor premedical a fost organizat în cadrul proiectului "Dezvoltarea voluntariatului - o investiţie pe termen lung", cofinanţat prin Programul MATRA KAP Grants al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România.

Crucea Roşie Română are o tradiţie neîntreruptă de peste 130 de ani în acordarea primului ajutor şi în pregătirea voluntarilor. AGERPRES /(Iulia Petre)

Cursuri de prim ajutor

CURSURI DE PRIM AJUTOR

http://www.crucearosie6.ro

Cursuri de prim ajutor

Crucea Roşie Română, Filiala Sector 6 Bucureşti, persoană juridică de drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop patrimonial, funcţionând în baza legii 139/1995 cu completările 524/2004 şi 36/2007, organizează cursuri de prim ajutor. Cursurile sunt obligatorii pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare şi se desfăsoară conform Legii nr. 319 din 14 iulie 2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, articolele 10 şi 11.

  • Durata cursului este de 12 ore (se desfasoara in 2 zile, cate 6 ore pe zi).
  • Preţul cursului este de 150 lei / persoana (pentru elevi si studenti acordam reducere 30%).
  • In urma cursului, absolvenţilor li se eliberează un certificat care atestă cunoştinţele de prim ajutor dobândite.
  • Certificatul va fi eliberat in maxim 7 zile de la absolvirea cursului, in urma examenului. Examenul consta intr-o proba de teorie si una de practica, ambele avand loc la finalul celei de-a doua zi de curs.

Vă aşteptăm!

cursuri de prim ajutor

Cursuri de prim ajutor deschise

  • Cursurile au loc in momentul in care sunt inscrise 15 persoane
  • Urmatorul curs de prim ajutor in sistem deschis va avea loc in 14-15 iunie 2010
  • Orele de desfasurare: 10.00-16.00, in fiecare zi.
  • Locatia desfasurarii cursului va va fi comunicata ulterior. Cursul de prim ajutor se desfasoara in Bucuresti.
  • Plata cursului se poate face pe loc inainte de curs, caz in care se elibereaza chitanta sau la BCR Agentia Lujerului in contul RO02RNCB0289084756560001, dovada platii fiind copia dupa ordinul de plata.
  • Data anuntata poate fi schimbata in functie de numarul de cursanti inscrisi pana la data anuntata a urmatorului curs.
  • Va rugam lasati-ne datele dumneavoastra de contact pentru a va tine la curent referitor la cursul la care v-ati inscris. Nu vom folosi datele lasate de dumneavoastra decat pentru a va anunta detalii referitor la cursul de prim ajutor.

cursuri de prim ajutor

Cursuri de prim ajutor organizate la cerere

  • Pentru a organiza un curs de prim ajutor este necesar un numar minim de 10 persoane.
  • Va asteptam sa ne contactati pentru a semnarea unui contract.
  • In funcţie de disponibilitatea participanţilor la curs alegem şi perioada de desfăşurare, în timpul săptămânii sau în week-end. Vă rugăm să menţionaţi preferinţa dumneavoastră atunci cand ne veti contacta.
  • Pentru firmele care solicită formarea unui număr de cel puţin 6 persoane la acelaşi curs suntem flexibili în fixarea datei de desfăşurare a cursului.

Proiectele Filialei Sector 6 in 2009

http://www.crucearosie6.ro

Program de prim ajutor

In 3 din parcurile Bucurestiului (Cismigiu, Tineretului, Carol) si in strandul Crangasi voluntarii filialei noastre au acordat primul ajutor timp de 3 luni, din 1 iunie pana 31august intr-un program desfasurat cu sprijinul ALPA Bucuresti.

Program de instruire in primul ajutor a voluntarilor

Programul se desfasoara permanent, filiala avand cursuri de pregatire pentru noii voluntari din doua in doua luni.

Program de pregatire a Detasamentului de Interventie in Situatii de Urgenta (DISU). Membrii detasamentului sunt voluntari instruiti sa acorde primul ajutor si care isi exprima interesul si disponibilitatea de a face parte din DISU. In 2009 membrii detasamentului nostru au ocupat locul 8 la Competitia Nationala a echipelor de prim ajutor din cadrul DISU. In afara pregatirii constante pe care fiecare capitan de echipaj o face cu echipajul lui, membrii detasamentului se antreneaza facand voluntariat in cadrul Sectiilor de Primiri Urgente ale spitalelor Grigore Alexandrescu si Elias. Aici voluntarii D.I.S.U. au invatat sa intervina la: stop cardio-respirator, accidente auto, politraume, come de diferite etiologii, infarcte acute de miocard, accidente ischemice vasculare, crize comitiale (epilepsie). Au deprins folosirea aparatelor de EKG, defibrilare, gulere cervicale profesionale, folosirea targilor rigide lopata si tip AMBU si atelelor vacuumate, monitorizarea pacientilor si anuntarea medicului in caz de agravarea starii pacientului, suport psihologic si transportul intraspitalicesc al pacientului.

Prim ajutor si ridicare de corturi la Sf. Parascheva Iasi

In luna octombrie cu ocazia pelerinajului de Sfanta Parascheva in Iasi, un echipaj al Detasamentului de Interventii in Situatii de Urgenta a acordat primul ajutor impreuna cu Crucea Rosie filiala Iasi, ajutand la amenajarea si ridicarea posturilor de prim ajutor, intervenind pe perioada pelerinajului la un numar de 220 cazuri, 40 dintre acestea fiind grave, au fost directionate in colaborare cu serviciul de ambulanta judetean Iasi catre spitalele din zona.

O parte din echipa mixta care a asigurat primul ajutor la Cabinetul Medical ridicat pe perioada sarbatorii Sf. Paraschieva de catre A..M.F.O.R. (Asociatia Medicilor de Familie Ortodocsi Romani)

Interventie la o persoana cu suspiciune de avort spontan

Interventii din cadrul Competitiei Nationale de Prim Ajutor 2009

Program social – Banca de Alimente – in parteneriat cu Carrefour si Mega Image.

Beneficiarii au fost 200 de persoane cu venituri foarte mici identificare cu ajutorul DGASPC Sector 6 Bucuresti. Ajutorul a constat intr-un pachet alimentar de 12 kg pe care l-au primit in urma efectuarii unei anchete sociale. Programul s-a desfasurat in lunile octombrie, noiembrie, decembrie.

Proiectul De la copii pentru copii

Copiii din 7 gradinite particulare din sectorul 6 au donat hainute si jucarii noi sau in stare foarte buna. Beneficiarii acestor donatii au fost 60 de copii din comunitate, proveniti din familii cu venituri foarte mici sau fara venituri, familii monoparentale sau copii cu nevoi speciale si fara posibilitati. Proiectul s-a desfasurat in lunile noiembrie si decembrie.

Voluntari la distributia de jucarii si hainute in cadrul proiectului “De la copii pentru copii”