vineri, 1 martie 2013

Aplicație de prim ajutor disponibilă pe telefonul mobil

Bucureşti, 27 februarie 2013

CRUCEA ROŞIE LANSEAZĂ APLICAŢIA DE PRIM AJUTOR DISPONIBILĂ PE TELEFONUL MOBIL

Pentru fiecare descărcare real,- Hypermarket donează 2 euro către Crucea Roşie Română pentru înfiinţarea Punctelor de Prim Ajutor in zone izolate

Crucea Roşie anunţă lansarea aplicaţiei de prim ajutor disponibilă pe telefonul mobil Iphone destinată instruirii în acordarea primului ajutor.
"Viața ne poartă deseori în contexte neprevazute, în care este foarte important să acționam prompt. Intr-o situație limită, ce implică riscuri majore, este vital să știm să acordam primul ajutor corect. Prin lansarea acestei aplicații extindem aria de diseminare a informațiilor, în acest domeniu de tradiție al Crucii Rosii Române, și oferim acces larg la tehnicile de acordare a primului ajutor de bază prin intermediul unui suport modern și accesibil", declară Mihaela Geoană, Preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
Pentru că înţelege importanţa acordării primului ajutor, Crucea Roşie aduce un sprijin fiecăruia dintre noi care, la un moment dat, se poate afla în rolul salvatorului. Uneori chiar şi salvatorii au nevoie de ajutor, de aceea ghidul oferă toate informaţiile necesare pentru ca gestul tău să facă diferenţa între viaţă şi moarte.
Aplicaţia de prim ajutor are o interfaţă practică şi un meniu care oferă posibilitatea navigării uşoare şi rapide. Cele două secţiuni disponibile „Învaţă” şi „Urgenţe” ghidează utilizatorii către tipul de conţinut solicitat: informaţie care ajută în identificarea problemei, respectiv informaţie ce explică modul de acţiune odată ce problema a fost identificată.
Secţiunea „Învaţă” prezintă diverse situaţii care necesită o intervenţie de prim ajutor. Pentru fiecare dintre acestea, aplicaţia contribuie la înţelegerea şi recunoaşterea problemei, iar instrucţiunile explică modul de acţiune. De asemenea, este disponibilă „secţiunea de studiu” despre cei patru paşi esenţiali în acordarea primului ajutor, precum şi opţiunea de apelare la numărul de urgenţă 112 însoţită de indicaţii despre informaţiile esenţiale care trebuie oferite îm momentul solicitării ajutorului medical specializat.
Secţiunea „Urgenţe” este poate cea mai importantă, aceasta cuprinzând cele mai frecvente  posibilele cazuri de accidente şi instrucţiuni pas cu pas menite să ajute efectiv în momentul în care salvatorul oferă primul ajutor într-o situaţie de criză. De asemenea, serviciul de urgenţă 112 poate fi apelat direct din această secţiune.
Aplicaţia de prim ajutor este disponibilă doar pentru iPhone, iar pentru fiecare descărcare real,- hypermarket donează 2 euro către Crucea Roşie Română pentru înfiinţarea Punctelor de Prim Ajutor în zonele izolate ale ţării, pentru primele 1000 de descărcări. În plus, ghidul vă permite înscrierea directă la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roşie în oraşul dumneavoastră.
În România, numărul utilizatorilor de telefoane smart creşte în fiecare zi. La fel si numărul aplicaţiilor de tot felul, care fie ne relaxează, ne informează sau pur şi simplu ne ţin conectaţi. Aplicaţia pe care o propune Crucea Roşie însă ne poate salva viata sau ne poate învăţa să o salvăm noi pe a cuiva. Un motiv destul de bun pentru a avea aceasta aplicaţie la îndemână în telefonul nostru. real,- România se alătura cu mult entuziasm în acest program, pentru ca este unul de viitor şi pentru ca susţinem proiectele de prim ajutor în general.„ spune Michel Lamoot, Director General real,- România.   
                                                                                           
# # #

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Nadia Lazăr, Expert comunicare, Crucea Roșie Română, tel: 0748 238 024
Alexandra Vizireanu, Director Comunicare Interna,  real-, România, 0752 220 014

            # # #


luni, 7 ianuarie 2013

3 Voluntari aleargă un Semimaraton pentru Scufiţa Roşie

3 Voluntari ai Crucii Roşii vor alerga costumaţi în pelerine roșii ce vor purta logo-urile Scufiţei Roşii și ale donatorilor/sponsorilor Scufiței la Semimaratonul Gerar din 27 ianuarie 2013 pentru a strânge fonduri destinate Cursurilor de Calificare pentru ocupaţia de baby-sitter. 

Vă invităm să sprijiniţi acţiunea lor prin donaţii/sponsorizări în beneficiul serviciului de babysitting Scufiţa Roşie. Trimiteţi un e-mail cu numele şi numărul dumneavoastră de telefon la adresa office@scufitarosie.org şi veţi fi contactaţi de voluntarii Crucii Roşii pentru a încheia actul de donaţie/sponsorizare.

Voluntarii Laurent, Rob, Yann şi echipa Scufiţa Roşie vă mulţumesc pentru susţinerea cauzei profesionalizării şi siguranţei serviciilor de îngrijirea copiilor!

vineri, 4 ianuarie 2013

Testimonial privind tabăra Tinerii Actori ai Schimbării din noiembrie-decembrie 2012


Curcea Roșie Sector 6 a contribuit la desfășurarea unei noi tabere ”Tinerii - actori ai schimbarii” organizate de Sediul Central al Crucii Roșii în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2012. Unul din voluntarii pregatiți în tabăra din august 2012 a transmis mai departe ceea ce a învățat altor voluntari ai filialelor din țară ce au participat în tabăra de la finalul anului. 
Iată ce ne spune Andreea Dumitroae: 
”În ziua de 29 noiembrie am ajuns în tabăra "Tinerii Actori ai Schimbării" cu rolul de trainer. Cele 3 zile petrecute alături de participanți au fost minunate. Am trăit experiențe noi ca cea de trainer. A fost o provocare destul de mare pentru mine, pe care sper că am trecut-o cu bine. Zic asta pentru că sunt o persoană destul de emotivă și timidă uneori. În prima mea zi de tabără am avut 3 exerciții; două dintre ele au fost să ofer sfaturi atunci când vine vorba de ținerea unui discurs sau vorbitul în public și despre moderarea unei acțiuni/ore/exercițiu. Iar cel de al 3-lea a constat în familiarizarea participanților cu ce înseamnă acest proiect "Tinerii Actori ai Schimbării" și la ce se vrea să se ajungă cu el. În cea de a 2-a zi am ajutat participanții să își îmbunătățească modul în care se prezintă în fața elevilor și să conștientizeze punctele la care mai au de lucrat sau care au fost grozave și trebuie păstrate. Iar cea de a 3-a zi a fost cea de final, în care am livrat ultimele explicații și îndrumari, urmând festivitatea de incheiere.
Când vine vorba despre mine și participanți, le-am dat curaj să creadă în schimbare, în ei și în cei din jur; să fie conștienți că schimbarea începe cu ei.
Cred cu tărie că mesajul taberei a ajuns la participanți, volumul de informații fiind foarte mare și foarte puternic din punct de vedere emoțional.”