vineri, 28 septembrie 2007

Filiala Sectorului 6 a intermediat o donatie a unui autoturism FORD EXPLORER intre CHF si SNCRR

La sfarsitul lunii martie a.c., Loredana NICULAE (ex-director al filialei de Cruce Rosie Sector 6) a intrat in posesia informatiei conform careia CHF Romania vroia sa doneze un Ford Explorer (in buna stare de functionare) catre Crucea Rosie.

Am demarat procedurile specifice pentru ca acest autoturism sa fie donat filialei de Cruce Rosie a Sectorului 6, dar pentru ca filiala nu are deocamdata capacitatea financiara necesara pentru a o utiliza (taxe asigurare Casco, reparatii), s-a luat decizia ca acest autoturism sa fie donat direct catre Sediul Central.

Evaluarea autoturismului a fost facuta initial in mod gratuit de catre dl. Bogdan Orescovici (InsuranceBroker), dar pentru ca aceasta nu a fost agreata de catre notar, am apelat la serviciile unei alte firme specializate (Eval) .





miercuri, 19 septembrie 2007

Crucea Rosie Romana implementeaza proiectul “Campania Europeana de Siguranta Rutiera”




Obiectivul proiectului este cresterea capacitatii Societatilor Nationale de a contribui la reducerea numarului de persoane ranite sau omorâte in accidente rutiere.

Campania Europeana de Siguranta Rutiera se desfasoara in urmatoarele tari europene: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania si Marea Britanie.

Finantarea este asigurata de Comisia Europeana prin biroul Crucii Rosii UE (sponsorizari Toyota, Tom Tom). In Romania Campania se adreseaza adolescentilor si va fi axata pe informare si de promovare a activitatilor de prim ajutor.

Pentru cresterea vizibilitatii campaniei la nivel national si international, s-a propus printre altele, postarea logo-ului campaniei pe site-ul Societatilor Nationale implementatoare.

Pe pagina www.1-life.info puteti afla mai multe detalii.







22.09.2007 : CRUCEA ROSIE ROMANA va organiza „Teledonul pentru Crucea Rosie"

GALA “CRUCEA ROSIE”


In data de 22.09.2007, Societatea de Cruce Rosie din România, în colaborare cu TVR, va organiza „Teledonul pentru Crucea Rosie. Ediţie specială. Surprize. Surprize”. Tema acestei campanii umanitare este ajutorarea persoanelor în vârstă aflate în suferinta. Evenimentul va fi prezentat de catre dna. Andreea Marin Banica si se va desfasura in intre orele 20.00 – 24.00, cu transmisie directa pe postul national de televiziune si pe TVR International.

Startul Teledonul va fi dat vineri, 21 septembrie, în cadrul emisiuni de “Ştiri” transmisă de postul public de televiziune TVR 1, începând cu ora 19.00. Andreea Marin Bănică va anunţa cele două linii telefonice din reţeaua Romtelecom cu valoare de 2, respectiv 10 euro, prin care se vor face donaţiile. Tot atunci va anunţa şi numărul de telefon prin care vor fi trimise SMS-uri pentru donaţii. Campania de strângere de fonduri va fi încheiată de Andreea Marin Bănică la data de 20 octombrie 2007, la jurnalul de Ştiri, de la TVR 1.

Cu acestă ocazie va fi anunţată suma de bani colectată pe toată durata campaniei. Fondurile obţinute în urma Teledonului vor fi utilizate în susţinerea proiectelor naţionale de ajutorare a bătrânilor.

La Teledonul din 22 septembrie a.c. vor fi invitate peste 200 de personalităţi din diferite domenii: oameni de cultură, politicieni, oameni de afaceri, sportivi, oameni din mass media etc., personalităţi care vor răspunde la telefoanele prin care se vor face donaţiile.

Evenimentul va avea loc sub forma unui duplex între studioul “Surprize-Surprize” (Studioul 3) şi Studioul 2. În primul studiou se va afla publicul participant la Teledon, iar în cel de-al doilea, invitaţii speciali care, prin rotaţie, vor vorbi la telefon cu donatorii. În permanenţă, pe ecranul mare din Studioul 3 vor fi proiectate imagini din Studioul 2.

Vineri, 21 septembrie, în cadrul emisiuni de “Stiri” - TVR 1 (incepand cu orele 19.00), Andreea Marin Banica va anunta cele doua linii telefonice din reteaua Romtelecom cu valoare de 2 EURO si respectiv 10 EURO, prin intermediul carora persoanele pot face donatii. De asemenea va anunta si numarul de telefon prin care vor fi trimise SMS-uri pentru donatii.

La Teledonul din 22 septembrie vor fi invitate peste 200 de personalitati din diferite domenii: oameni de cultură, politicieni, oameni de afaceri, sportivi, oameni din mass media etc., personalitati care vor răspunde la telefoanele prin care se vor face donatiile.

Un moment aparte în cadrul Teledonului este acordat sponsorilor care vor face donatii mai mari de 10 000 de EURO. Acestia au posibilitatea sa-si promoveze institutia prin intermediul unui reprezentant care va fi invitat în studioul Teledonului sau va intra in direct telefonic pentru a anunta donatia.

Campania de promovare va continua pe toata perioada 21 septembrie - 20 octombrie 2007, timp în care liniile telefonice vor ramâne deschise. Campania de strângere de fonduri va fi incheiata in data de 20.10.2007, zi in care se va anunta suma de bani colectata pe toata durata campaniei.

luni, 10 septembrie 2007

22 August - 04 Septembrie : Doi voluntari ai filialei de Cruce Rosie au participat la o tabara a voluntarilor in judetul Dambovita

In intervalul 22 August - 04 Septembrie 2007 doua voluntare ale filialei de Cruce Rosie Sector 6 au participat la Tabara Nationala de Difuzare si Comunicare (DIU) organizata de Societatea de Cruce Rosie Romana in localitatea Tatarani, judetul Dambovita.

Cele doua tinere (Claudia URLATEANU si Oana BASARIM) au avut ocazia sa primeasca informatii noi "predate" de Roxana PARASCHIV si Nadia LAZAR. Deasemenea au putut sa-si faca prieteni din randul altor voluntari reprezentanti ai altor filiale din tara.










vineri, 7 septembrie 2007

Filiala de Cruce Rosie Sector 6 va dona aproximativ 14,000 cutii de pate Ardealul - Covasna

Ca urmare a parteneriatelor semnate cu Filiala de Cruce Rosie Sector 6, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului - Sector 6 si Asociatia Umanitara EquiLibre au primit sau urmeaza sa primeasca pana la sfarsitul saptamanii viitoare aproximativ 11,000 pateuri de ficat. Aceste pateuri sunt donate de catre SC Productie Ardealul SRL - Covasna.

Fundatia Internationala pentru Copii Romania (FICR) urmeaza sa semneze in cursul saptamanii viitoare conventia de parteneriat referitoare la aceasta donatie (3,000 bucati).

Pana la finele lunii octombrie a.c. cele trei instituii vor distribui beneficiarilor (batrani, copii) bunurile donate.

  • DGASPC (Sector 6) - 5,000 cutii
  • FICR - 3,000 cutii
  • EQUILIBRE - 5,800 cutii

miercuri, 5 septembrie 2007

Filiala de Cruce Rosie Sector 6 are mare nevoie de voluntari

Filiala de Cruce Rosie Sector 6 are mare nevoie de voluntari indiferent de varsta, domeniul de activitate si pregatire socio-profesionala.

Daca ar fi sa enumeram cateva caracteristici comune voluntarilor de Cruce Rosie am putea enumera cateva:
  • dorinta de a-si ajuta semenii
  • disponibilitatea de a petrece cateva ore pe zi (fie in cursul saptamanii, fie in week-end) alaturi de alti voluntari in cadrul diferitelor actiuni organizate
  • simtul umorului
  • taria de caracter


Daca ar fi sa citam din documentele oficiale ale Societatii Nationale de Cruce Rosie atunci ar trebui sa listam urmatoarele pasaje:

  • Voluntarul este persoana care, ocazional sau cu regularitate, desfăşoară activităţi de voluntariat pentru Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.
  • Prin voluntariat, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România înţelege o activitate care:

- este efectuată de bună voie şi nu din dorinţa de a obţine un avantaj material sau financiar, nici nu este determinată de factori de presiune externi (sociali, economici sau politici);

- este în beneficiul persoanelor şi comunităţilor vulnerabile, în conformitate cu Principiile Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie

- este organizată de reprezentanţi autorizaţi ai Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.


Voluntarii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România au, în principal, următoarele DREPTURI:

  1. să primească sprijin de la reprezentanţii şi structurile relevante de conducere ale organizaţiei;
  2. să primească instruirea corespunzătoare pentru a putea să-şi îndeplinească sarcinile sau rolul convenite;
  3. să primească legitimaţii de voluntar al SNCRR;
  4. să aibă posibilitatea de a alege să devină sau nu membri al SNCRR, conform prevederilor Statutului SNCRR;
  5. să primească informaţii corespunzătoare privind activităţile desfăşurate de SNCRR;
  6. să accepte sau să refuze o anumita sarcina, în funcţie de conţinutul contractului de voluntariat încheiat.

Voluntarii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România au următoarele OBLIGAŢII:

  1. să recunoască şi să acţioneze în conformitate cu Principiile Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Statutul şi regulamentele SNCRR;
  2. să respecte Regulamentul privind folosirea emblemei şi să prevină folosirea abuzivă a emblemei;
  3. să nu solicite şi să nu accepte nici un câştig material sau financiar ca răsplata pentru activitatea lor;
  4. să nu se implice în controverse politice, religioase, rasiale sau de alt fel care contravin Principiilor Fundamentale sau poziţiei oficiale a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România;
  5. să nu acţioneze împotriva intereselor Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România;
  6. să nu influenţeze decizii ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, care ar conduce la obţinerea unui câştig financiar în favoarea unei persoane fizice sau juridice faţă de care voluntarul în cauză are anumite interese;
  7. să nu folosească apartenenţa sa la SNCRR pentru scopuri personale (politice, ideologice, comerciale);
  8. să nu divulge sau să folosească informaţii confidenţiale, fără permisiunea expresă a persoanei relevante din cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România;
  9. să fie disponibili, în caz de urgenţă, conform prevederilor contractului de voluntariat încheiat şi în funcţie de cunoştinţele şi abilităţile pe care le au;
  10. să dea dovadă de spirit de echipă şi să colaboreze cu ceilalţi membri, voluntari şi salariaţi ai SNCRR;
  11. să respecte şi să protejeze demnitatea beneficiarilor SNCRR şi să dea dovadă de discreţie în legătură cu informaţiile referitoare la aceştia;
  12. să răspundă la nevoile beneficiarilor şi să consolideze capacitatea acestora de a face faţă singuri acestor nevoi;
  13. să promoveze activităţile SNCRR, scopul specific al programelor în cadrul cărora desfăşoară activitate de voluntariat în faţa persoanelor fizice, autorităţilor şi persoanelor juridice

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România are următoarele obligaţii faţă de voluntarii săi:

  1. să recruteze voluntarii pentru anumite sarcini sau roluri specifice şi bine determinate;
  2. să recruteze voluntarii pe baza angajamentului şi a potenţialului acestora;
  3. să recruteze voluntarii fără nici o discriminare bazată pe motive de naţionalitate, rasă, sex, credinţe religioase, dizabilităţi, vârstă;
  4. să stabilească cu claritate, în cuprinsul contractului de voluntariat, condiţiile în care urmează a se efectua activitatea de voluntariat (timp consacrat activităţii de voluntariat, funcţia sau rolul voluntarului, asigurarea contra riscurilor care decurg din activitatea prestată, relaţiile voluntarului cu salariaţii sau alţi voluntari ai SNCRR);
  5. să ofere voluntarilor o instruire adecvată, care să le permită acestora să-şi îndeplinească responsabilităţile, sarcinile sau rolul pentru care au fost recrutaţi ori activităţile de intervenţie în caz de urgenţă la care li se cere să participe;
  6. să asigure voluntarilor echipament adecvat pentru sarcinile sau rolul care le-au fost încredinţate;
  7. să recunoască meritele voluntarilor, să le acorde premii, ori de câte ori este posibil şi necesar şi să ofere voluntarilor oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională;
  8. să garanteze că opiniile şi ideile voluntarilor sunt luate în considerare şi urmate în toate etapele de elaborare, implementare şi evaluare a programului;
  9. să ramburseze cheltuielile rezonabile suportate de voluntari pe parcursul executării sarcinilor aprobate;
  10. să ofere asigurare corespunzătoare contra riscurilor care pot decurge din activităţile de voluntariat;
  11. să garanteze că activităţile voluntare nu sunt un substitut al muncii salariate;
  12. să depună eforturi pentru promovarea colaborării şi a parteneriatelor cu alte organizaţii ale societăţii civile sau persoane juridice publice ori private care încurajează voluntariatul.
CODUL DE CONDUITĂ pentru voluntarii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România - adoptat de Comitetul de Direcţie al SNCRR la data de 23 iulie 2004 poate fi solicitat de la Sediul Central al SNCRR.

marți, 4 septembrie 2007

Sediul filialei de Cruce Rosie Sector 6 este in reparatii

Dupa un efort conjugat, sediul filialei este in plin proces de renovare si recompartimentare. Patru muncitori desfasoara activitati specifice de constructii (darama, decoperteaza, repara pereti, etc.) astfel incat pana cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie sa se poata realiza inaugurarea oficiala.

sâmbătă, 30 iunie 2007

In perioada 20-22 iunie 2007 trei voluntari ai filialei de Cruce Rosie - Sector 6 au oferit servicii de prim ajutor langa Parcul Crangasi

Actiunea a avut loc in perioada 20-22 iunie 2007 in cortul Crucii Rosii amplasat vis-a vis de Parcul Crangasi.

La aceasta actiune au luat parte urmatorii voluntari : Alexandru MORUZI, Irina CRUDU si Bogdan TUDOROIU.

Acestia au acordat primul ajutor si au verificat tensiunea arteriala persoanelor care au solicitat acest lucru.





marți, 19 iunie 2007

03 iunie 2007: Concursul "Sanitarii Priceputi" faza pe sectorul 6


Acest concurs s-a desfasurat in Parcul Crangasi. Echipa Liceului "Mircea Eliade" au ocupat locul 2.




De la stanga la dreapta : Cristian VÂLSAN, Ionut STOIAN, Cristina NICOLAE, Irina CRUDU, Iuliana GERGEI, Bogdan TUDOROIU, impreuna cu dna. Mirela ECONOMU (profesoara de biologie) cea care a pregatit echipa pentru concurs.